Sunday, March 28, 2010

KEREK nyer kerjaa!!

uHuhuUuu~~
Assalamualikum... dan salam sejahtera...
hurmm.. jumpa agi walaupun dalam keadaan kerja masih bertimbun dan tak banyak masa agi untuk siapkan.. still dapat mengisi ruang blog nie... wawawaw... ak memang suka RELAX... pastu mengelabah last minit.. ihiihhi.. biler la nak berubah.. tak tau ak nie... hurmm~~

dah 3 ari bercuti.. still x dapat siapkan semua kerja ak nie.. walaupun jap ngadap slide.. jap ngadap asgmnt still tak berganjak-ganjak gak.. ingatkan nak siapkan la semua kerja ak sebelum masuk bulan depan.. cz nak enjoy sikit g mulu nanti.. tapi rasanya cam tipis jew harapan ak tue... tapi target ak still nak siapkan slide ak malam nie gak.. cz nak pass kan patner group ak 2 supaya dier boleh buat persediaan utk presentation nnt... (cz skrg nie dier jz fokuskan dekat report jew.. ak buat slide..) asgmnt pun banyak agi ak kena cari.. nak kena fahamkan agi setiap title yang dier nak subtitle dier agi mati nak cari maklumat banyak giler.. nasib baek half daripada topik pernah sebut dalam kelas sebelum2 nie tak la perlu banyak sangat mencari.. giler gak la asgmnt kali nie....
meja ak yang x bermimpi akan kemas sepanjang minggu nie..
sama la dgn ak yang serabut..

nie la kerja ak sepanjang 3 ari nie.. mengadap laptop sepenuh masa.. cuma tyme malam jew merayap sikit2.. 2 pun ke bilik kawan sembang2 jap.. (hidup nie perlu bersosial gak walaupun banyak kerja).. pastu balik jew bilik ngadap agi laptop sampai kew pagi... n paling ak sakit ati pagi jumaat lepas.. memang ak buat slide sampai pagi... alik2 boleh ak terlelap.. al-maklumlah buat slide atas katil.. then terjaga dalam pertengahan tidor 2 terasa lak laptop nie panas yang amat sangat.. ak tutup la .. tp lupa lak nak save... ingatkan dah save.. last2 sok pagi nyer buka.. habis hilang ak nyer slide..

astafirullah al-azim.. memang ak mengucap panjang... dah hilang ak nyer slide.. susah2 jew ak dah buat separuh edit2 gambar.. smua hilang cam 2 jew... tinggal muka kucing jew tersengih kat situ.. secara automatik ak delete jew smua n buat laen.. memang ak sakit hati....

petang nyer.. ak nak menghilangkan stress kerja nie nyer pasal ak join la budak2 rekreasi nyer aktiviti.... n nak support kawan2 gak coursemate katakan.. hurmm.. best gak err aktiviti diorg...


poster iklan diorg.. untuk tarik pengunjung ke Taman Tasik Universiti..
dengan tema 'unizone outdoor'

aktiviti diorg buat jz kayak dengan flying fox jew... tapi ramai gak la yang datang... hampir 100++ orang utuk hari pertama... hari nie x sure lak berapa.. nie semua pun diorg buat untuk kutip dana bagi trip ke Borneo Rainforest... ok gak la... sekurang2nyer boleh top up sikit2 kira ok la.. cam kitorg nak g mulu... minta sponsor dah dapat pun, dekan x nak tandatangan... hurmm cam mana 2... terpaksa gak la cari inesitif laen utk dapatkan duit...

nie la aktiviti sebenar yang dilakukan.. flying fox..
memandangkan ktorg nyer projek adalah mammal.. ingat nak pasang jew trap kat ujung tali 2...
nak dapatkan MUSANG TERBANG... uuhuh..


nie lak aktiviti kayak... d taman tasik UPM

nie la aktiviti diorg bagi budak rekreasi.. memang enjoy.. awal2 diorg sesak kepala buat report ketorg masuk keluar hutan tahan perangkap.. sekarang kitorg sesak kepala buat report diorg seronok jew berekreasi... best kan hilang tension diorg.. jeles ak.. uuhuhuh..

p/s:: tapi setiap elektif 2 ada kelebihan masing2... namun ak tetap suka dengan kerja ak sekarang walaupun kekadang agak membebankan la....

Thursday, March 25, 2010

kerja semester akhir

alhamdulillah....
boleh juga ak bernafas untuk satu minit....
sowie la.. disebabkan kebusyan yang tak dapat dibendung memang x sempat langsung ak nak mengadap blog.. ap agi nak update blog.. dah terlalu sibuk sangat dengan aktiviti sekeliling.... memang agak full jadual ak tiap-tiap minggu... melainkan facebook jew yang ak sempat buka.. sebabnya semua information baru diorg sampaikan melalui facebook... biasa la zaman it katakan...

knpa ak keluarkan statement 2???..
ohhh.. nie disebabkan oleh......
projek semester ak dah habis.. yaho0000....hihihihi
ak dah x payah masuk field lagi keluar masuk utan tiap-tiap hujung minggu and dan tak payah tidur dalam keadaan bernyamuk, agas dan khemah agi.... selesanya tidur dalam bilik... hahaha (mati la ak kalau lecturer ak baca.. al-conform kena perli rapat dengan dier..uhuhhu..)namun ap2 pun sekarang adalah masa untuk ak siapkan semua report2 yang ada cz hanya tinggal agi 2 minggu jew agi dah nak summit smua report2 tue... and bakal diistiharkan juga minggu kepadatan tension yang bertambah pada ak la... HAHAHAHHA... (bakal giler juga la)..

namun ap2 pun ak nak cerita yang best2 dulu... supaya ak ad semangat nak siapkan blog nie sementara ak masuk dalam keadaan tension yang amat sangat....
hurmm... sepanjang 3 minggu yang dah dilalui dalam bulan mac nie.. macam kerja dah ak buat... and macam2 pangalaman dah ak rasa... ad pahit,manis,masam smua dah ak rasa... second test pun baru jew abis tadi... dengan keadaan yang amat membanggakan...(nie pun hnya kengkawan sealiran jew yang tau..hurmmm.. best sgt exam ari nie) sesangat la banyak aktiviti.. laut dah rempuh, sungai dah seberang, berendam pun sudah, bak kata pepatah dari keseluruhan fizikal dan mental semua dah gunalah minggu nie dari dalam bilik kuliah hingga luar bilik kuliah...memang banyak pengalamannya...

J0M kiter tengok KRONOLOGI kiter org bulan nie!!!~~

1-4/3/10
amali bersepadu di kem balak BINYO... stay di rumah panjang william and camping satu malam dalam hutan berhampiran kem balak... pengalaman yang x dapat nak dilupakan di sini stay kat rumah panjang... naik bot redah kawasan sungai yang kecik n tengok heli logging... pergi ke Kawasan conservation dan sebagainya....

gambar kenangan di rumah panjang william..

heli logging... nampak x heli 2 tgh letak balak d blkg..
depan tue 2 alien sesat.. bertembung dgn heli.. uhuh


5-8/3/10
cam biasa tiap2 hujung minggu jumaat hingga isnin, masuk hutan buka perangkap, check perangkap untuk projek pengurusan hidupan liar, melihat kelimpahan dan kepelbagaian haiwan di hutan nirwana dan hutan ladang... agak penat tyme 2 ... tapi still on jew... cz nak habiskan projek cepat..
khemah site...

8-11/3/10
still kelas cam biasa.. pagi petang..

12/3/10
taklimat kerjaya.. Shin Yang Plywood

13-14/3/10
finishing school...anjuran HEP buat semua pelajar semester akhir.. sehari suntuk kat bilik kuliah.. memang agak penat... (untuk persediaan diri ke alam perkerjaan)..
15-18/3/10
kelas cam biasa pagi petang...

19/3/10 temuramah di SFC.. untuk siapkan report undang2... petangnyer beli barang untuk preparation family day esok sampai ke malam.. beli and siapkan barang2..

20-21/3/10
family day... buat kat Taman Negara Similajau sebanyak 8 buah kereta convoy.. satu batch... memang best main pantai.. tapi balik esoknya sangat penat...

kumpulan untuk family day... ''group tak jadi"..
menang tempat kedua.. walaupun x jadi..
aktiviti malam... tangan bertuah.. komen mengenai
kawan2 kat kertas milik diorg...
sowie la kalau dapat banyak yang negetif....
22-24/3/10
masuk hutan.. cz nak habiskan projek cepat2 cz nak cepat siapkan report...hasil yang ad sekarang pun boleh dikatakan cukup membanggakan tapi slide presentation belum siap... pasnie nak jalan agi.. hurmm...

25/3/10
ari nie... memang paling best.. 2 paper skali jalan pagi tadi.. kesemuanya melibatkan perkara yang perlu dihafal.. iaitu undang-undang n kawasan terlindung.. memang agak pecah kepala tyme 2.... apa2 pun skrg ak dah relax skit...

cam 2 la keadaanya... relax2 cam nie sedap gak pergi jogging petang nanti... dengan 2 report agi masih tertangguh dan 1 asgmnt yang 300++ page... uhuhu... 1-5/4/2010 lak nak berjalan agi pergi mulu lak... then 12/4/2010... dah start final exam... mati la ak nak siapkan smua kerja2 yang ad 2... uhuhuhu...

harap2 smua berjalan dengan lancar la...