Thursday, October 31, 2013

Suasana Konvokesyen..

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

Perayaan besar untuk diri sendiri baru jew lepas... kemeriahan tue pun dirasakan oleh semua orang juga mana taknya.. bila dah setahun bersusah payah belajar.. nak dapat sekeping ijazah.. akhirnya hari nie dapat juga... jom kita tengok sikit gelombang konvo yang melanda kami-kami semua.. heheh.. mampu sajikan gambar jew.. malas nak menaip hari nie....


lihat la gelagat gila-gila kami yang tak habis-habis beraksi dengan jubah konvo di hadapat dewan jew.. depan fakulti sendiri tak reti-reti (tak tahu) nak bergambar.. masing-masing katanya tunggu dua line baru nak bergambar di fakulti.. nie antara aksi-aksi nak manfaat sepenuhnya duit RM100 sewa jubah konvo....

kak bawah nie pula dengan rakan-rakan kolej.. yang sama-sama konvo tahun nie.. nak juga bergambar kat pokok sebatang nie ha... tempat L.A.G.E.N.D.A katakan....


cuma yang sedihnya.. gambar dengan family jew tak ada dalam simpanan sendiri... gambar tue ada pada kamera mak tak sempat nak ambil sebab masing-masing rushing nak balik.... tapi apa-apa pun TANIAH untuk diri sendiri sebab tahun nie dapat dua dah ANUGERAH... congratulation to myself... sebab berjaya mengharungi dua benda besar selama tiga tahun nie.. walaupun tak pasti mampu tak menempuhi halangan tue.. akhirnya berjaya juga...



Saturday, October 19, 2013

Sungai Lalang..

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

Bila dah start jadi budak pengurusan dan ekologi hidup liar nie..  hari-hari memerap kat lab.. duk baca journal konon.. tapi last2 buka facebook and tonton jew.. sebab internet yang laju... seronok la duk melayan drama kan...  journal club pula baru jalan sekali.. minggu nie n minggu depan terpaksa cancle lagi sebab nak masuk study site pula.. ini la kehidupan budak master.. kalau tak memerap di lab..  mengadap journal atau key in data.. mesti join kelas tengok lecturer mengajar pula..

Tapi lepas raya haji.. macam semua berubah automatik.. semuanya berbeza dan busy yang tak terjangka.. dari relax dah berubah beb.. khamis sesampai jew di fakulti.. join kelas tup..tup.. dah dapat first asgmnt... dengan proposal yang kena submit 2 minggu selepas tue... jumaat lak.. pergi tengok camp site untuk budak2 kelas wildlife.. jadi fasi kem katakan.. selalunya menerima azab jew dalam kem tue.. menghafal nama saintifik burung.. kali nie kita jadi akak fasi lak.. tengok suasana azab student hafal tue semua pula... sabtu ahad.. iaitu hari nie as usual.. training palapes.. isnin hingga jumaat temankan akak phd collect data.. n sabtu ahad training balik.. sekali dengan konvokesyen.. nampak tak padatnya disitu.. sedangkan 30hb kena hantar proposal research.. hahha~~ BAHAGIANYA... tapi apa2 pun aku nak sajikan la hasil aku pegi melawat camp site..


Tuesday, October 1, 2013

Rise Up..

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

12 tengahari disebabkan kelaparan + semangat nak kemas  meja sendiri di lab.. aku hidupkan la enjin TAG aku keluar mencari apa-apa yang diperlukan bagi menunaikan apa yang aku hajat tue.. dalam perjalanan keluar.. dalam sedang memandu.. terjumpa satu kereta volkswagen yang comel.. warna biru pink.. and tertulis rise up di depan dia.. sambil memandu.. memang memuji-muji kereta tue.. COMELLL... rasa mau aja bergambar dengan dia.. 

dan tetiba kereta tue berselisih sebelehan.. dan menghulurkan sesuatu semasa aku memandu.. dua kotak yang comel.. warna purple biru.. memang.. x sempat la nak berambil kan.. apa benda la si kereta comel nie promoto kan.. mula-mula rasa nak patah balik nak mengambil kotak tue... tapi bila difikirkan promotion di upm nie.. macam-macam la.. tak apa la teruskan niat untuk menghias meja sendiri..
tapi sehingga sekarang tertanya-tanya apa yang diorang promotekan tue.. nak tahu... kul 2 baru masuk lab balik.. kemas meja... lihat hasilnya.. meja aku sekarang... pokok hiasan hasil rembat dari kafe di bawah fakulti.. dia akan menemani aku kini di lab.. tak mau buka bekasnya dari kotak...